:: madonna

15 válasz: “:: madonna”

 1. Chela

  Ez nagyon szép, egyszerű kompozíció, klasszikus érzelmeket vált ki. Remek munka!

 2. edina

  nem is, mert ő Helea! :)

  kellemes a fotó, nagyon tetszik a világítás, habár én egy kicsit megvágnám a széleket.

 3. Adminisztrátor

  köszi szépen! :)

  a szélek talán jobban érzékeltetik azt a távolságot, ami egy ilyen metafizikai lénytől elválaszt ;)

 4. leder

  Nekem ezzel a keppel is,es az elozo sorozattal kapcsolatban is olyan erzesem van,mintha egy film kepsorai lennenek.Nagyon,nagyon szep.

 5. csilla

  Ne haragudj, hogy megjegyzem, de a Madonna megnevezés per definitionem feltételez egy gyereket. Hacsak nem igy hívják a hölgyet.

 6. Zsolt

  Egyébként, amellett, akire te gondolsz, Csilla, a művészetekben a “Madonna” nevet pl. egy fontos vagy nemesi származású nőszemélyre is alkalmazzák (vagy inkább alkalmazták, pl. középkor, Olaszország). Ez egy remek kép, nem kevésbé a modell, a cím pedig találó. Akár azt a gyereket is oda lehet képzelni, per defitionem, pl. fel. De anélkül is több mint rendben van.

 7. csilla

  Igazad van Zsolt, több, mint rendben van a kép. Azért írtam, mert az egyik legjobbnak tartom a blogról. A képkivágás, a modell tökéletesen idézi a szent ábrázolásának középkori formáit. Annál inkább zavaró, hogy a címválasztás ennyire igénytelenre sikerült. Gyakori, hogy ezt használják éteri, gyöngéd, fennséges nők megnevezéseként, de inkább a mai szerzők teszik (láttam már drogos lány aluljáróban fényképtől hatéves kalotaszegi ruhás kislányig mindenfélét). Valóban, a nyelvben a madonna ezt jelenti, nemesi származású hölgy megnevezése, de nem a művészetben. Körülbelül olyan fogalomzavar ez, mint a pieta fogalma mindenféle szomorúság jelölésére.

 8. edina

  képki(nem)vágás elfogadva! :)
  és szerintem is a gyereket nézi! :D (Gertrúd, szólsz Heleának, h ő is tudja? :) )

 9. donna

  Ha a Madonna megnevezés per definitionem feltételez egy gyereket, a “Madonna gyermekkel” művészetileg copyrightolt redundancia.

 10. madonna

  Es, a muveszno? Neki mi a velemenye cimileg?

 11. Leo

  Kepzeld azt hogy a gyerek a pocakjaban van….

 12. bacsa

  Szerintem tuzijatekot nez, vagy helikoptert, vagy valami egyeb “foldi”, banalis dolgot. Mi pedig hasonloan banalis ertekezest folytatunk valamirol, ami nem is fontos. A cim, az csak 1 cim. Nem mindenkinek jon be, mint ahogy a tejespuliszkat se mindenki kedveli:)

 13. örs

  mikre találok itt…
  szépséges Helea…

 14. patyo

  hat ha madonna akar lenni teljes atszellemultseggel meg mittom en mikkel -akkor levagnam a parkanyt, es akkor mar a metafizikarol szolna a sztory.
  de ha parkanyon konyoklo madonna, akkor semmi gondom a parkannyal….
  idegesit, hogy a parkanynak ugyanaz az arnyalata mint az arcnak, es tul sulyos, igy kiuti a kellemes noi arc+nyak latvanyat :( (

 15. zetetikhos

  Chela, milyen a klasszikus érzelem?
  A fotó magával ragadó, a modell nőiessége is.